ico

Nieuws

U bent hier: Home » Nieuws

Mondiale dag

De leerlingen van het 1ste jaar maakten tijdens de mondiale dag een uitstapje naar Heusden-Zolder. De eerste halte was de mijnsite. Onze gids vertelde hoe migranten werden tewerkgesteld in onze steenkoolmijnen. We waren onder de indruk van het gevaarlijke en zware werk dat ze moesten uitoefenen. Nog gevaarlijker was de schachtlift die de mijnwerkers diep onder de grond bracht.
Voor ons volgende bezoekje moesten we even onze schoenen uitdoen. In de Turkse Selimiye moskee werden we gastvrij ontvangen en leerden we over de vijf pijlers van de Islam. De lunch was ook typisch Turks, Kebab! In de namiddag werden we rondgeleid in de Turkse wijk, de migrantenwoningen en de Turkse winkeltjes. Het was een ontdekkingsreis om al die exotische smaken, snoepjes, gebakjes en ander lekkers te leren kennen!

Tekenwedstrijd Rusland – België

конкурс рисунков БельгияРоссия

Tijdens de Internationale Rotaryconventie in 2013 in Lissabon werd een samenwerking opgestart tussen Rotary Landen en Rotary Cherepovets (Rusland). Daar ontstond het idee om een tekenwedstrijd te organiseren tussen de Landense scholen en de scholen in Cherepovets:  Russische leerlingen tussen 12 en 18 jaar van de Art School n°1 in Cherepovets en leerlingen van de Landense secundaire scholen werden uitgenodigd om een tekening te maken over elkaars land.

Het toeval wil dat het jaarthema van Campus D’Hek “De wereld in beeld” is. Mirella Vander Elst, leerkracht plastische opvoeding van Campus D’Hek, was dan ook onmiddellijk enthousiast en liet de leerlingen tijdens haar lessen werken aan een kunstwerk over Rusland.  “Dit project sluit perfect aan bij het jaarthema en zorgt ervoor dat onze leerlingen kunnen kennismaken met kunstvormen uit het buitenland” stelt Mirella.

In het kader van dit kunstproject bracht een Russische delegatie op donderdag 16 februari 2017 een bezoek aan Campus D’Hek. Enkele leerlingen van de 3de graad aso stelden in het Engels het Vlaams schoolsysteem en Campus D’Hek voor. Daarna werd de delegatie rondgeleid op de Campus en volgden onze gasten een les Engels in het eerste leerjaar a-stroom.

Tijdens dit bezoek konden we onze Russische bezoekers ook vertellen dat maar liefst 180 leerlingen van Campus D’Hek hebben deelgenomen aan de tekenwedstrijd. U kan hun kunstwerken bewonderen in de tentoonstelling die loopt  in het Sociaal Huis van Landen van 15 tot 22 februari 2017.

Bij een wedstrijd hoort uiteraard ook een winnaar. Twee leerlingen van Campus D’Hek vielen in de prijzen. Proficiat Niels Vanermen en Akajou Nourredine!

 

Uitwisseling Landen - Rixensart

Op maandag 6 februari 2017 ontmoetten de leerlingen van 5 en 6 aso dan eindelijk hun leeftijdsgenoten van het atheneum van Rixensart ‘in real life’. Voordien was dat enkel via de social media. Ze spraken (en français bien sûr) over hun favoriete radio- en tv-programma’s, over wat ze lezen, enz. Een lekker ontbijt, een muziekquiz en een rallye op hun school brachten de sfeer er goed in. Tot binnenkort in Landen! A bientôt!