Tekenwedstrijd Rusland – België

0

конкурс рисунков БельгияРоссия

Tijdens de Internationale Rotaryconventie in 2013 in Lissabon werd een samenwerking opgestart tussen Rotary Landen en Rotary Cherepovets (Rusland). Daar ontstond het idee om een tekenwedstrijd te organiseren tussen de Landense scholen en de scholen in Cherepovets:  Russische leerlingen tussen 12 en 18 jaar van de Art School n°1 in Cherepovets en leerlingen van de Landense secundaire scholen werden uitgenodigd om een tekening te maken over elkaars land.

Het toeval wil dat het jaarthema van Campus D’Hek “De wereld in beeld” is. Mirella Vander Elst, leerkracht plastische opvoeding van Campus D’Hek, was dan ook onmiddellijk enthousiast en liet de leerlingen tijdens haar lessen werken aan een kunstwerk over Rusland.  “Dit project sluit perfect aan bij het jaarthema en zorgt ervoor dat onze leerlingen kunnen kennismaken met kunstvormen uit het buitenland” stelt Mirella.

In het kader van dit kunstproject bracht een Russische delegatie op donderdag 16 februari 2017 een bezoek aan Campus D’Hek. Enkele leerlingen van de 3de graad aso stelden in het Engels het Vlaams schoolsysteem en Campus D’Hek voor. Daarna werd de delegatie rondgeleid op de Campus en volgden onze gasten een les Engels in het eerste leerjaar a-stroom.

Tijdens dit bezoek konden we onze Russische bezoekers ook vertellen dat maar liefst 180 leerlingen van Campus D’Hek hebben deelgenomen aan de tekenwedstrijd. U kan hun kunstwerken bewonderen in de tentoonstelling die loopt  in het Sociaal Huis van Landen van 15 tot 22 februari 2017.

Bij een wedstrijd hoort uiteraard ook een winnaar. Twee leerlingen van Campus D’Hek vielen in de prijzen. Proficiat Niels Vanermen en Akajou Nourredine!

 

Show Comments

Comments are closed.